Parketvloeren

 

Lamelparket vloeren
Hout is een veelzijdig materiaal, met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Van nature is het mooi, karakteristiek en warm. Daarnaast is het sterk, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Hout wordt beÔnvloed door de bodem, het klimaat en de opbouw en structuur van de boom waarvan het hout afkomstig is. Deze invloeden maken dat hout zulke uiteenlopende eigenschappen heeft.

Wanneer men hout wilt toepassen dient men rekening te houden met deze eigenschappen. Men moet zich afvragen welke soort en kwaliteit hout voor de beoogde toepassing moet worden gekozen. Bij het bepalen van zijn keuze moet de houtgebruiker rekening houden met het uiterlijk, de bewerkbaarheid, de sterkte en de duurzaamheid waaraan zijn materiaal moet voldoen.

Vaak wordt hout onderverdeeld in hardhout en zachthout. In de officiŽle betekenis is hardhout, hout dat afkomstig is van loofbomen en zachthout, hout dat afkomstig is van naaldbomen. Er zijn soorten naaldhout die harder zijn dan sommige soorten loofhout.

Lamelparket is een parketvloer op basis van het kant en klaar principe, welke bestaat een aantal lagen (meestal 3). Een toplaag van edelhout welke is verlijmd op de twee kruiselings verlijmde lagen gemaakt van vurenhout die het werkingsproces van de lamelparket tegen gaan. De dikte van de toplaag is bepalend voor de levensduur van de vloer en varieert van 0,3 tot 5 mm.
Een lamelparket met een toplaag van 3 - 5 mm kan 2 tot maximaal 3 keer opnieuw machinaal geschuurd worden waardoor er een redelijke lange levensduur ontstaat. Het schuren moet wel door een vakman gebeuren want als er teveel af is gehaald dan betekend dat het einde van de vloer.

Lamelparket van AZ Kurk- en parkertspecialist; Hollandsche vloeren, Wicanders lamelparket en Verouderde vloeren.

 

 

 

 

streep

AZ Kurk & Parketspecialist  |  Steynlaan 4  |  3701 EE Zeist  |  T 030 6912333  |  F 030 6922475  |  E azkurkenparket@tele2.nl