Kurkvloeren

 

Wat is kurk?
Kurk is een dermate uniek materiaal dat zelfs de moderne technologie niet in staat is om het te imiteren of te overtreffen. Het is dan ook geen wonder dat dit voor 100% een ecologisch natuurproduct is. De kurk wordt gewonnen zonder dat daarbij de boom beschadigd of geveld wordt.

Kurk bestaat uit miljoenen kurkcellen die ieder functioneren als kleine geluid en warmte isolatoren en absorberen druk en schok, hetgeen kurk veerkrachtig maakt. Door zijn oorspronkelijk vorm steeds aan te nemen, is een kurkvloer bestand tegen zware belasting.

Deze unieke eigenschappen maken de kurkvloer geluiddempend, veerkrachtig en isolerend.

De natuurlijke eigenschappen van kurk.
Kurk komt van de schors van de kurkeik. Dit is een vernieuwende en duurzame bron, hetgeen ideaal aansluit op de steeds groter wordende vraag naar natuurlijke bronnen.

Wanneer de kurkeik 25-30 jaar oud is, wordt de boom als volwassen beschouwd en zal de schors voor het eerst verwijderd worden. Het verwijderingproces van de schors wordt traditioneel handmatig uitgevoerd. Deze traditie bestaat al honderden jaren.

De eik wordt niet beschadigd en de schors groeit weer volledig aan en zal telkens een gladdere structuur na elke oogst aannemen. Het winnen gebeurt eens per negen jaar en een kurkeik kan een van leeftijd 150-200 jaar bereiken, dit houdt in dan hij zeker 20 keer geoogst kan worden. De kurkeik is werkelijk een onuitputtelijke bron van de natuur.

Er is tot op heden nog geen vervangend materiaal gevonden voor kurk, hetgeen waarschijnlijk ook nooit zal geschieden. De structuur van kurk is te vergelijken met die van een honingraat: elke vierkante cm bestaat uit 40 miljoen cellen. Zowel de cellen als de tussenliggende ruimtes zijn gevuld met een vluchtige stof die op lucht lijkt. Dit maakt kurk zo opmerkelijk. De unieke structuur en samenstelling van kurk staan aan de basis van de drie belangrijkste eigenschappen van kurkvloeren: Thermische isolatie, geluiddempendheid  en veerkrachtigheid.

WELKE VOORDELEN BIEDT EEN WICANDERS VLOER U?

Snelle & gemakkelijke installatie
Of u nu voor een plakkend of een zwevend systeem kiest, Wicanders vloeren zijn gemakkelijker dan ooit tevoren te installeren. Met het verbeterde CORKLOC-systeem en de grotere formaten voor plakkende versies, besparen Wicanders vloeren u tijd en installatiekosten.

Duurzaamheid
Met de unieke kurk structuur en slijtvaste toplaag, biedt Wicanders u een oplossing voor alle gebruikniveaus. Een Wicanders vloer weerstaat jaren van gebruik en behoudt haar uitstraling.

Stil
De kurkstructuur in alle Wicanders vloeren staat garant voor geluidsreductie. De kurk reduceert de geluidsoverdracht tussen en binnen ruimtes, hetgeen een stillere en aangename ambiance creŽert in zowel een huiselijke, commerciŽle of industriŽle omgeving.

 

 

 

Comfortabel
De unieke eigenschappen van kurk zorgen ook dat de Wicanders vloeren, comfortabel zijn om op te staan. De schok absorberende eigenschappen van kurk zorgen voor een drukverlichting van voeten, gewrichten, benen en rug.

Warmte
De unieke kwaliteiten van kurk bieden voordelen die andere vloeren niet kunnen bieden. De natuurlijke thermische isolatie maakt Wicanders vloeren aangenaam om aan te raken, zelfs met blote voeten.

Gezond
Wicanders vloeren hebben een vuilafstotende toplaag die vuil, bacteriŽn en schimmel afstoot. Op deze manier helpen de vloeren mee aan het creŽren van een gezondere en hygiŽnischere omgeving.

Makkelijk in onderhoud
De speciale toplaag van de Wicanders vloeren maakt onderhoud gemakkelijker en goedkoper. Een stofzuiger en een dweil zijn de enige benodigdheden teneinde de Wicanders vloer haar mooie uitstraling te laten behouden.

Milieuvriendelijk
Kurk houdt de bomen in leven. Wicanders vloeren zijn gemaakt van natuurlijke producten en is daarmee een milieuvriendelijke vloeralternatief.

Neem voor meer informatie contact op met AZ Kurk- en Parketspecialist of kom langs voor vrijblijvend advies.

 

 

 

 

 

streep

AZ Kurk & Parketspecialist  |  Steynlaan 4  |  3701 EE Zeist  |  T 030 6912333  |  F 030 6922475  |  E azkurkenparket@tele2.nl